ACCES - creșterea gradului de ocupare a șomerilor și persoanelor inactive în regiunile Nord-Vest și Centru

5 mai, 2023 

Proiectul ACCES – creșterea gradului de ocupare a șomerilor și persoanelor inactive în regiunile Nord-Vest și Centru – Cod SMIS 157600 – este finanţat prin Organismul Intermediar Regional pentru Programe Europene Capital Uman Regiunea Centru. Proiectul este implementat de Asociația Națională a Consultanților în Agribusiness – ANCA în parteneriat cu EDELWEISS TRAINING & DEVELOPMENT SRL. Valoarea totală a  proiectului este 4 370 963,99 lei. 

 

Obiectivul general al proiectului: îmbunătățirea calității resurselor umane care în prezent practică o agricultură de subzistență, a celor care se afla în căutarea unui loc de munca, în vederea facilitării accesului la ocupare în activități non-agricole.

 

În cadrul proiectului se vor furniza măsuri personalizate şi integrate pentru facilitarea inserţiei pe piața muncii pentru 201 persoane inactive cu vârsta cuprinsă într 55-64 ani, cu accent pe şomerii de lungă durată, lucrătorii vârstnici persoanelor cu nivel redus de educaţie.

 

Obiectivele specifice: informarea și pregătirea resurselor umane în vederea facilitării accesului la ocupare în activități non-agricole, prin dezvoltarea programelor integrate de informare, consiliere profesională, formare profesională și alte măsuri de sprijin; promovarea culturii antreprenoriale și dezvoltarea programelor care sprijină și încurajează demararea afacerilor în activități non-agricole, aducerea informației în mijlocul beneficiarilor noștrii, consilierea și pregătirea acestora „la ei acasă”.

 

De asemenea este important dezvoltarea durabilă a comunităților rurale prin promovarea activităților non-agricole, facilitarea accesului la servicii de informare, consiliere și formare profesională a populației din mediul rural, creșterea ratei de ocupare pentru populația rezidentă în mediul rural, dezvoltarea comportamentului antreprenorial și managerial pentru persoanele din zonele rurale care vor să inițieze afaceri în activități non-agricole.

Contact

Dacă sunteți interesat de serviciile noastre sau aveți întrebări, nu ezitați să ne contactați. Ne-ar face plăcere să discutăm despre cum vă putem ajuta să atingeți obiectivele dvs. sau ale organizației dvs.
Vizitați-ne

Romania, Sfântu Gheorghe, str. Oltului, nr. 9 

Număr de telefon