ACCES - a munkanélküliek és inaktívak foglalkoztatásának növelése az északnyugati és a középső régiókban

2023. május 5. 

Az ACCES – a munkanélküliek és inaktívak foglalkoztatásának növelése az északnyugati és a középső régiókban nevet viselő projektet az Európai Szociális Alap támogatja a Humán Erőforrás Operatív Program 2014-2020 keretében. A projektet az Agrárgazdasági Tanácsadók Országos Szövetsége (ANCA) hajtja végre az EDELWEISS TRAINING & DEVELOPMENT Kft-vel partnerségben. A projekt összértéke 4 370 963,99 lej.  

A projekt általános célkitűzése: a jelenleg önellátó gazdálkodással foglalkozó, munkát kereső személyek életminőségének javítása a nem mezőgazdasági tevékenységekben való foglalkoztatáshoz való hozzáférés megkönnyítése érdekében.

 

A projekt személyre szabott és integrált intézkedéseket biztosít az 55-64 év közötti munkanélküli személyek munkaerő-piaci integrációjának megkönnyítése érdekében, különös tekintettel a tartós munkanélküliekre, az idősebb munkavállalókra és az alacsony iskolai végzettségű személyekre. 

 

Konkrét célkitűzések a résztvevők képzése a nem mezőgazdasági tevékenységekben való foglalkoztatáshoz való hozzáférés megkönnyítése érdekében, integrált tájékoztatási, szakmai tanácsadási, szakképzési és egyéb támogatási programok kidolgozása révén; a vállalkozói kultúra előmozdítása és olyan programok kidolgozása, amelyek támogatják és ösztönzik a nem mezőgazdasági tevékenységekkel kapcsolatos vállalkozásindítást, a kedvezményezettekhez eljuttatva az információkat, tanácsadással és képzéssel  otthonaikban. 

 

Fontos továbbá a vidéki közösségek fenntartható fejlődése a nem mezőgazdasági tevékenységek előmozdítása, a vidéki lakosság számára az információhoz, tanácsadáshoz és képzési szolgáltatásokhoz való hozzáférés megkönnyítése, a vidéki lakosság foglalkoztatási arányának növelése, a nem mezőgazdasági tevékenységekben vállalkozói és vezetői magatartás kialakítása azon vidéki emberek számára, akik vállalkozást kívánnak indítani.Kapcsolat

Ha érdekelnek szolgáltatásaink vagy kérdéseid vannak, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot! Szívesen beszélgetünk arról, hogy hogyan segíthetünk Neked vagy szervezetednek elérni a céljait.
Látogass meg

Románia, Sepsiszentgyörgy, Olt utca, 9 szám 

Telefonszám