Készségfejlesztő programok fogyatékkal élők számára

18 Februarie 2023

Az általunk szervezett programok célja, a fogyatékkal élők oktatásában részt vevők digitális és vállalkozói készségeinek növelése, a fogyatékkal élő diákok vállalkozói potenciáljának felfedezése, az önellátási készségeik fejlesztése.
A projekt első tevékenységét tavaly tartották Romániában. A workshop során a fogyatékkal élő felnőttek digitális és társadalmi vállalkozói készségeinek fejlesztésére irányuló módszereket vitattak meg a résztvevők. Emellett, a fogyatékkal élők számára létrehozott központokat, intézményeket és szervezeteket is meglátogatták, és megismerkedtek a fogyatékkal élők oktatásának jó gyakorlataival.

Ennek kapcsán tavaly a törökországi Corumba látogattunk, ahol a fogyatékkal élők digitális vállalkozása (DP4D) projekt második tanulási-tanítási-képzési tevékenysége zajlott. Erre a programra Belgiumból, Romániából és Törökországból érkeztek résztvevők, akiknek műhelymunkákat, képzéseket és intézménylátogatásokat tartottak az ismeretek elsajátítása érdekében.

 

Az ott tartózkodás alatt meglátogatták a fogyatékkal élők és a felnőttképzési központokat, megvitattak néhány érdekes témát: például a fogyatékkal élők pénzügyi műveltségi készségeinek javításának módszereit
Ettől a projekttől azt várják a szervezők, hogy a fogyatékkal élők új életvezetési készségekre tegyenek szert, és növeljék meglévő alapkészségeiket.

Kapcsolat

Ha érdekelnek szolgáltatásaink vagy kérdéseid vannak, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot! Szívesen beszélgetünk arról, hogy hogyan segíthetünk Neked vagy szervezetednek elérni a céljait.
Látogass meg

Románia, Sepsiszentgyörgy, Olt utca, 9 szám 

Telefonszám